Ga door naar hoofdinhoud

Hazelnootrol

recept hazelnootrol

Hazelnootrol

  • 2 personen
  • Dessert
  • 30 min bereiden

Ingrediënten

  • Appel icoon 4 eieren
  • Appel icoon 100g suiker
  • Appel icoon 120g tarwebloem
  • Appel icoon 1 zakje bakpoeder
  • Appel icoon 75 ml hazelnootolie van Bio Planète
  • Appel icoon 200g sinaasappelmarmelade
  • Appel icoon 250g pralinéchocolade
  • Appel icoon 200 ml vloeibare room 30%
  • Appel icoon 150g hazelnoten
  • Appel icoon 150g pure chocolade
  • Appel icoon 100g melkchocolade

Bereidingswijze

  1. BISCUITGEBAK: Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Voeg bloem, bakpoeder en 2 eetlepels geroosterde hazelnootolie toe. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag. Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak 15 minuten op 180°C. Rol de warme biscuit op in een schone theedoek en laat volledig afkoelen.
  2. GANACHE: Verwarm de room op een zacht vuur en giet deze over de gesmolten pralinéchocolade. Voeg de gehakte hazelnoten toe en laat de ganache afkoelen.
  3. SAMENSTELLING: Bestrijk de afgekoelde biscuit eerst met de sinaasappelmarmelade en daarna met de ganache. Rol de biscuit opnieuw op, wikkel in folie en zet koel weg.
  4. GLAZUUR: Smelt de chocolade en voeg geroosterde hazelnootolie en gehakte hazelnoten toe. Giet het glazuur bij 30°C over de cake en zet deze in de􀀅koelkast om op te stijven.