Ga door naar hoofdinhoud

IJslandse MSC-kabeljauw, gemarineerd in citroen met gegrilde courgettes

Gegrilde IJslandse kabeljauw met courgette

Gegrilde IJslandse kabeljauw
met courgette

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • ±30 min bereiden

Ingrediënten

Voor de kabeljauw

  • 4 stukken IJslandse kabeljauw van Food4Good
  • 2 el olijfolie
  • Sap van 1 gele citroen
  • 1 tl tijmblaadjes of bonenkruid
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Voor de courgette

  • 3 middelgrote courgettes
  • 3 el olijfolie (voor bestrijken)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. De dag ervoor: leg de stukken kabeljauw in de koelkast om te ontdooien.
  2. Doe 2 el olijfolie in een kom, voeg citroensap, tijm, knoflook, zout en peper toe. Meng goed en zet opzij.
  3. Was de courgettes en snijd ze in lange repen (mandoline indien nodig). Bestrijk de courgette en de kabeljauw licht met de olijfolie-citroenmengeling.
  4. Verhit een grill of plancha op middelhoog vuur. Grill de kabeljauw 5 min per kant en grill de courgettereepjes aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.
  5. Verdeel kabeljauw en courgette over 4 borden.
  6. Meng de resterende saus opnieuw en besprenkel over de vis en groenten.
  7. Serveer direct, eventueel met extra tijm of een partje citroen.