IJslandse MSC-kabeljauw, gemarineerd in citroen met gegrilde courgettes
Gegrilde IJslandse kabeljauw
met courgette
- 4 personen
- Hoofdgerecht
- ±30 min bereiden
Ingrediënten
Voor de kabeljauw
-
4 stukken IJslandse kabeljauw van Food4Good
-
2 el olijfolie
-
Sap van 1 gele citroen
-
1 tl tijmblaadjes of bonenkruid
-
1 teentje knoflook, fijngehakt
-
Zout en peper naar smaak
Voor de courgette
-
3 middelgrote courgettes
-
3 el olijfolie (voor bestrijken)
-
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- De dag ervoor: leg de stukken kabeljauw in de koelkast om te ontdooien.
- Doe 2 el olijfolie in een kom, voeg citroensap, tijm, knoflook, zout en peper toe. Meng goed en zet opzij.
- Was de courgettes en snijd ze in lange repen (mandoline indien nodig). Bestrijk de courgette en de kabeljauw licht met de olijfolie-citroenmengeling.
- Verhit een grill of plancha op middelhoog vuur. Grill de kabeljauw 5 min per kant en grill de courgettereepjes aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.
- Verdeel kabeljauw en courgette over 4 borden.
- Meng de resterende saus opnieuw en besprenkel over de vis en groenten.
- Serveer direct, eventueel met extra tijm of een partje citroen.