Ga door naar hoofdinhoud

Koningsgarnalen met spinaziecurry

Spinaziecurry met reuzengarnalen

Spinaziecurry
met reuzengarnalen

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • ±30 min bereiden (excl. ontdooien)

Ingrediënten

Voor de spinaziecurry

  • appel icoon 1 pak diepvries spinazie van Natural Cool (100 g)
  • appel icoon 1 pak bio inside reuzengarnalen
  • appel icoon 2–3 el bevroren rode ui-blokjes
  • appel icoon 2 tl bevroren knoflook
  • appel icoon 3 kleine tomaten, in blokjes
  • appel icoon ½–1 chilipeper, in reepjes
  • appel icoon 1–2 tl kerriepoeder
  • appel icoon 1 tl komijnpoeder
  • appel icoon 2 el plantaardige olie
  • appel icoon Zout en peper naar smaak

Voor de afwerking

  • appel icoon 200 g zure room (of sojaroom)
  • appel icoon Optioneel: extra chilipeper of verse kruiden

Bereiding

  1. Laat de reuzengarnalen ca. 2 uur op kamertemperatuur ontdooien. Giet dan af, spoel kort en dep droog.
  2. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de rode ui-blokjes met de knoflook tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de tomatenblokjes, kerrie, komijn en chili toe; breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe de spinazie erbij en sauteer ca. 8 min op middelhoog vuur, af en toe roeren.
  5. Verhit in een andere pan 1 el olie en bak de garnalen in totaal ca. 3 min (beide kanten) tot ze licht kleuren.
  6. Voeg de garnalen toe aan de spinaziecurry en warm kort mee.
  7. Serveer de curry in kommen of diepe borden met een lepel zure room en garneer eventueel met extra chili of verse kruiden.