Koningsgarnalen met spinaziecurry
Spinaziecurry
met reuzengarnalen
- 4 personen
- Hoofdgerecht
- ±30 min bereiden (excl. ontdooien)
Ingrediënten
Voor de spinaziecurry
-
1 pak diepvries spinazie van Natural Cool (100 g)
-
1 pak bio inside reuzengarnalen
-
2–3 el bevroren rode ui-blokjes
-
2 tl bevroren knoflook
-
3 kleine tomaten, in blokjes
-
½–1 chilipeper, in reepjes
-
1–2 tl kerriepoeder
-
1 tl komijnpoeder
-
2 el plantaardige olie
-
Zout en peper naar smaak
Voor de afwerking
-
200 g zure room (of sojaroom)
-
Optioneel: extra chilipeper of verse kruiden
Bereiding
- Laat de reuzengarnalen ca. 2 uur op kamertemperatuur ontdooien. Giet dan af, spoel kort en dep droog.
- Verhit 1 el olie in een pan en fruit de rode ui-blokjes met de knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, kerrie, komijn en chili toe; breng op smaak met zout en peper.
- Doe de spinazie erbij en sauteer ca. 8 min op middelhoog vuur, af en toe roeren.
- Verhit in een andere pan 1 el olie en bak de garnalen in totaal ca. 3 min (beide kanten) tot ze licht kleuren.
- Voeg de garnalen toe aan de spinaziecurry en warm kort mee.
- Serveer de curry in kommen of diepe borden met een lepel zure room en garneer eventueel met extra chili of verse kruiden.