Wilde zalm MSC gelakt met mosterd, honing en anijs en taboulé van quinoa
Gegrilde wilde zalm met quinoa-tabbouleh
4 personen
Hoofdgerecht
±45 min bereiden
Ingrediënten
Voor de zalm
4 moten zilverzalm (wilde zalm) MSC Food4Good
2 el honing
1 el fijne Dijonmosterd
Het sap van 3 citroenen
5 el olijfolie
Enkele takjes dille, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Voor de quinoa-tabbouleh
200 g quinoa
½ komkommer, in kleine blokjes
2 tomaten, in kleine blokjes
1 paprika (geel of anders), in dunne reepjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
5 el olijfolie
Sap van 3 citroenen (optioneel extra)
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
De avond ervoor: leg de wilde zalmmoten in de koelkast om te ontdooien.
Spoel de quinoa af onder koud water. Doe in een pan met 1,5× het volume aan water, breng aan de kook, dek af en laat 10 min zachtjes koken. Zet uit, laat nog 10 min staan en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng in een kommetje honing, mosterd, het sap van 3 citroenen, 2 el olijfolie, dille, zout en peper. Bestrijk de zalmmoten hiermee.
Leg de zalm in een ingevette ovenschaal en bak 12–15 min in de oven tot hij net gaar is.
Doe in een grote kom de afgekoelde quinoa, komkommer, tomaat, paprika, knoflook, 3 el olijfolie, extra citroensap, zout en peper. Meng goed.
Verdeel de quinoa-tabbouleh over vier borden en leg de zalmmoot erbij.